Workshop CSRD

CSRD rapportage: een zegen of een vloek?

Op 18 juni 2024 organiseert het Kenniscentrum Business Innovatie een bijeenkomst voor mkb’ers over de CSRD-rapportage.

Het is een interactieve sessie waarin we samen verkennen hoe u als ondernemer tegen de CSRD rapportage  aankijkt. Is dit een verplichting of juist ook een trigger voor u om duurzamer te gaan ondernemen?  Tevens bespreken we waar u nu staat en wat u denkt nodig te hebben om te voldoen aan de CSRD rapportage eisen.

De workshop zal plaatsvinden in het Living Lab Schiedistrict, Van Heekstaat 15, 3125 BN Schiedam en duurt van 16:00 tot 20:00 uur. Wij zorgen voor een lichte maaltijd zodat u zowel fysiek als mentaal aangesterkt na de file naar huis kunt.

Het programma ziet er als volgt uit.

  • 16.00 - 16.15 - Inloop
  • 16.15 - 16.30 - Introductie
  • 16:30 - 17:30 - Sessie 1: DMA en CSRD-rapportage
  • 17:30 - 17:45 - Pauze
  • 17:45 - 18:45 - Sessie 2: CSRD en de impact op jouw bedrijf
  • 18:45 - 19:00 - Wrap-Up
  • 19:00 - 20:00 - Netwerkborrel & diner

In het eerste deel (sessie 1) nemen wij u mee in de wereld van de dubbele materialiteitsanalyse (DMA) en de rapportage verplichtingen. De DMA vormt een centraal onderdeel binnen de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de toepassing van de European Sustainability Reporting Standards (ESRS).

In het tweede deel van de workshop willen we ons richten op het spanningsveld tussen de CSRD-verplichting op de korte termijn en het transformeren naar een onderneming die niet alleen kijkt naar ‘profit’, maar ook naar ‘people’ en ‘planet’ en duurzaam ondernemen echt onderdeel van haar visie en ondernemen maakt. Wat ziet u daarbij als grootste uitdagingen en hoe zou in stappen naar een gewenste toekomst kunnen gaan werken om duurzamer te gaan ondernemen?

De bijeenkomst wordt geleid door het Kenniscentrum Business Innovation. Dit onder leiding van Maaike Lyckama (lector finance & business innovation van het Kenniscentrum Business Innovation) en Albert Gast (senior researcher bij het Kenniscentrum Business Innovation en zelfstandig ondernemer).

U kunt zich HIER aanmelden voor deze bijeenkomst.

We willen tevens een community opzetten voor mkb’ers over CSRD. Indien u interesse heeft om daaraan deel te nemen kunt u dat aangeven bij de aanmelding voor dit event.

 

 

Over 

De Business Innovation Community is een uniek platform voor de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag waarin we je uitnodigen om deel te nemen aan - en deel te zijn van - de transitie van de lokale economie. Lees meer

Contact

Hogeschool Rotterdam
Kenniscentrum Business Innovation
Postbus 25035 
3001 HA Rotterdam

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

Cookie-instellingen